Gratis verzending
v.a. € 30,-
Snelle levering
Tevreden klanten
Persoonlijk advies
op maat

Hoe werken infrarood heaters?

Infraroodverwarming werkt eigenlijk op dezelfde manier als de zon. De zon straalt infrarood stralen uit die we niet zien maar alleen voelen. Als je in de zomer in de zon gaat staan voel je de hitte op je huid. Dit zijn die onzichtbare infraroodstralen.

Goldsun Supra Single

Er zijn verschillende soorten Infraroodheaters. Zo kunnen ze gebruik maken van wolfraam (Tungsten), Kwarts, Keramische of Gas elementen. Afhankelijk van het type element dat gebruikt wordt straalt het element IR-A (korte golf), IR-B (midden golf) of IR-C (lange golf) uit. Lies hier meer over wat deze "golven" inhouden. De meest voorkomende type infrarood in infraroodheaters is IR-A. Dit type infrarood verwarmt echt alleen de objecten en geen lucht. Dit is ideaal voor terrasverwarming omdat je buiten de lucht absoluut niet wilt verwarmen omdat dit gewoon wegwaait. Om deze zelfde reden werken infraroodheaters ook heel goed in slecht geïsoleerde ruimtes, grote ruimtes, of ruimtes waar vaak deuren open gaan.

Voordelen infraroodheaters:

 • Makkelijk te monteren
  Een infraroodheater is zeer gemakkelijk te monteren. Zo hangt u het paneel op met de meegeleverde beugel, stopt u 'm in het stopcontact en klaar is Kees. Uw terras of ruimte wordt meteen verwarmd. Met gasverwarming moet u constant slepen met die zware gastanks, dit hoeft dus met een infraroodheater niet!
 • Geen onderhoudt vereist
  Aan infraroodheaters is vrijwel geen onderhoudt vereist. Eén keer monteren en dat is het!
 • Meteen warm
  Infraroodheaters zijn meteen warm. Zodra u 'm aanzet komt er meteen warmte vanaf.
 • Waterdicht
  Bijna alle infraroodheaters zijn ook waterdicht. Zo kunt u ze buiten op uw terras hangen en er gewoon laten hangen, of zelfs gebruiken, als het regent!
 • Zeer aangename warmte
  Er komt een zeer fijne warmte van infraroodstralers af. Zo voelt het net alsof u in de zonnestralen zit in de zomer. Het is namelijk eigenlijk gewoon dezelfde warmte als wat de zon straalt.
 • Verwarming van objecten en niet de lucht
  Infraroodverwarming verwarmt de objecten en niet de lucht. Zo zijn heaters ideaal voor op uw terras, in grote ruimtes of in ruimtes waar vaak deuren open gaan. Zo waait de warmte niet weg. U zou onder een infraroodheater kunnen gaan zitten terwijl het buiten stevig waait en u zou nog steeds dezelfde warmte voelen!
 • Ook vrijwel zonder rood licht te verkrijgen
  Dankzij nieuwe innovaties en ontwikkelingen zijn er ook infraroodlampen te verkrijgen die weinig tot vrijwel geen rood licht uitstralen. De één vindt het licht gezellig, de ander vindt het vervelend. Nu kunt u zelf kiezen of de straler wel of vrijwel geen licht uitstraalt!

Regelen met een dimmer of timer:

Infraroodheaters zijn ook te regelen met een dimmer, stapsgewijs of van 0 t/m 100%. Het weer buiten is niet altijd hetzelfde dus wanneer het wat warmer is hoeft de straler niet vol aan. Met een dimmer kunt u zelf de intensiviteit van een infraroodheater schakelen. Dit kan via een draaiknop aan de dimmer zelf of met een afstandsbediening voor de dimmer.

Sommige infraroodstralers worden geleverd met dimmer ingebouwd. Infraroodheaters met dimmer zijn een Plug & Play oplossing. Stop de stekker in het stopcontact en u kunt met de bijgeleverde afstandsbediening zelf de intensiteit van de heater regelen.

Wilt u ze timen? Dat kan ook! Op deze manier schakelt de straler vanzelf uit wanneer de tijd voorbij is. Zo staat de staler niet onnodig aan er vergeet u deze niet uit te schakelen. Stel de straler schakelt al uit maar u wilt toch dat deze langer aanstaat? Dan schakelt u de heater gewoon weer in, ze zijn toch meteen weer warm!

Goldsun Supra+ Single met ingebouwde dimmer

Infrarood Heaters en Panelen biedt een groot assortiment infraroodheaters, dimmer, en timers:

Klik hier voor het gehele assortiment Infraroodheaters

Klik hier voor het gehele assortiment dimmers

Klik hier voor het gehele assortiment timers