Gratis verzending
v.a. € 30,-
Snelle levering
Tevreden klanten
Persoonlijk advies
op maat

Woningverwarming

Alle woningen zijn verwarmbaar met Infrarood! Hoeveel Watt u nodig heeft en hoe u dit wilt toepassen is afhankelijk van uw wensen en uw woning. Infraroodverwarming is elektrisch en zeer gemakkelijk te monteren. Vaak is dit ook nog eens een stuk efficiënter dan conventionele verwarmingssystemen. Ook is het een stuk beter voor het milieu!

Voordelen van infrarood:

De voordelen van infrarood verwarming zijn vooral de gelijkmatige warmteafgifte in de ruimte en het relatief lagere energie verbruik. Infraroodverwarming verwarmt ook niet de lucht maar de objecten. Zo houden objecten de warmte langer vast en waait warmte ook niet weg als er een deur open gaat. Verder is er aan de panelen ook geen onderhoud vereist en zijn ze eenvoudig te installeren. Zo hoeft u geen leidingen aan te leggen. U hoeft slechts de stekker in het stopcontact te steken en uw ruimte wordt al meteen warm!

Hoeveel Watt heb ik nodig?

Per m² heeft u ongeveer 80 Watt nodig voor normale ruimtes, denk aan een woonkamer of studeerkamer. Voor een badkamer is dit eerder 90 Watt per m² en voor een slaapkamer 65 Watt per m². Dit zijn gemiddeldes, het is natuurlijk afhankelijk van hoe hoog het plafond is, hoe hoog het paneel gemonteerd wordt en hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Deze gemiddeldes gelden voor een vierkante ruimte van 2,5m hoog en een paneel gemonteerd op het midden van de muur.

Infraroodpanelen:

Infraroodpanelen beschikken over een speciaal ontwikkelde Carbon (koolvezel) structuur waar vervolgens elektriciteit doorheen gaat. Dit creëert lange golf infrarood straling, ook wel IR-C genoemd. Deze straling voelt zeer aangenaam en verwarmd vooral de objecten waar het op straalt. Zo verwarmd het dus niet de lucht zoals conventionele convectie verwarmingssystemen. IR-C, waar panelen gebruik van maken, verwarmen wel een klein beetje de objecten waarnaast de objecten ook zelf weer warmte loslaten waardoor de lucht alsnog wel opwarmt wat zo een zeer aangenaam gevoel van warmte creëert.

Links: Convectie. Rechts: Infrarood

Voordelen infrarood panelen:

 • Makkelijk te monteren
  U kunt infraroodpanelen met de meegeleverde beugel aan de muur of het plafond monteren, daarnaast kunt u ze ook op pootjes zetten waardoor ze ook nog eens te verplaatsen zijn. Stop de stekker in het stopcontact en het paneel verwarmt meteen de ruimte! Zo hoeft u geen leiding te installeren.
 • Efficiënt
  Infraroodpanelen hebben een veel korter opwarmtijd dan conventionele verwarmingssystemen met een cv. Zo hoeft het paneel alleen aan te zijn wanneer er gebruik van gemaakt wordt. Ten opzichte van een CV die eigenlijk constant aan moet staan om de woning op warmte te houden. Dit verbruikt veel onnodig gas.
 • Zeer aangename warmte
  Infraroodpanelen geven een zeer fijne warmte af. Veel mensen vinden deze warmte veel prettiger omdat het echt voelbaar is. De warmte raakt je daadwerkelijk aan in plaats van dat het in de lucht hangt. IR-C, waar panelen gebruik van maken, verwarmen wel een klein beetje de objecten waarnaast de objecten ook zelf weer warmte loslaten waardoor de lucht alsnog wel opwarmt wat zo een zeer aangenaam gevoel van warmte creëert.
 • Gelijke verdeling van warmte
  Infraroodpanelen verwarmen alles wat het kan bestralen. Zo wordt alles van boven naar beneden warm, ook uw voeten dus. Zo heb je niet meer dat koude voeten gevoel wat je met een convectie warmte systeem wel hebt. Dit komt omdat een infraroodpaneel object evenredig verwarmd en niet de lucht. Warme lucht stijgt waardoor de bovenkant van een ruimte bij convectie warmer is dan bij de vloer. Dit is met Infraroodpanelen niet het geval.
 • Geen onderhoudt vereist
  Infraroodpanelen vereisen geen onderhoudt. Zo hoeft u ze een keer te monteren en verder nooit meer naar om te kijken. Geen regulier onderhoudt zoals bij een cv.
 • Mooi design
  Panelen zijn zeer dun en vaak mooi te verwerken in een ruimte. Zo zijn er panelen beschikbaar die nauwelijks te zien zijn en panelen die met een mooi design komen, of zelfs spiegel panelen. Voor ieder wat wils.
 • Zeer veelzijdig
  Infraroodpanelen zijn zeer veelzijdig. Zo zijn ze in bijna alle soorten ruimtes wel in te zetten, in uw woonkamer, slaapkamer, badkamer, garage, werkruimte, ga zo maar door!


Voor woningverwarming biedt Infrarood Heaters en Panelen verschillende oplossingen!

Zo hebben wij de Irecoheat Eco lijn van infraroodpanelen. Deze producten zijn uitermate geschikt voor het verwarmen van uw woning. Zo hebben we de Irecoheat Eco Spiegel, dit is een spiegel en infraroodpaneel in één! Zo is uw badkamer onzichtbaar verwarmd en beslaat uw spiegel nooit meer! Of de Irecoheat Eco zelf, dit paneel is geschikt voor alle soorten ruimtes en komt in verschillende wattages en groottes.