Gratis verzending
v.a. € 30,-
Snelle levering
Tevreden klanten
Persoonlijk advies
op maat

Thermostaten

Regelen van de temperatuur is vaak wel een vereiste van verwarming. Anders wordt het in uw ruimte veel te warm of alsnog te koud. Hiervoor hebben we thermostaten! Zo kunt u de temperatuur zelf regelen en wordt uw ruimte optimaal verwarmd.


Hoe werkt een thermostaat?

Temperatuur regelen:

Op de thermostaat kies je de gewenste temperatuur. Stel deze is 21°C dan kiest u dit op de thermostaat. Meestal doormiddel van een + en - knop. De thermostaat beschikt over een sensor die de huidige temperatuur kan meten. Is de temperatuur lager dan de door u gekozen temperatuur? Dan stuurt de thermostaat een signaal naar de verbonden verwarming en schakelt deze aan. De thermostaat monitort constant de huidige temperatuur. Is de door u gekozen temperatuur behaald? Dan stuurt de thermostaat weer een signaal naar de verbonden verwarming en schakelt deze uit.

Zodra de temperatuur weer lager is dan de door u gekozen temperatuur dan schakelt de verwarming automatisch weer in. Enzovoort.

Bedraad en draadloos:

Thermostaten kunnen bedraad of draadloos zijn. Een bedrade thermostaat is direct via een kabel verbonden met de verwarming en schakelt deze via de kabel. Een draadloze thermostaat bestaat uit twee onderdelen. De thermostaat zelf en een ontvanger. Deze ontvanger is bekabeld verbonden met de verwarming maar staat draadloos in verbinding met de thermostaat. De thermostaat monitort de temperatuur en stuurt signalen naar de ontvanger wanneer deze aan of uit moet schakelen. De ontvanger schakelt de verwarming aan en uit gebaseerd op deze signalen.

Het voordeel van draadloze thermostaten is dat ze vaak makkelijker zijn qua montage omdat u niet overal kabels hoeft te trekken door de muur.

Aan/Uit en Modulerend:

Er zijn twee soorten thermostaat schakelingen. Zo kunnen deze Aan/Uit schakelen of Modulerend.
Aan/Uit schakelt eigenlijk hetzelfde als een lichtknop. U zet de verwarming dan aan en uit net als een lichtknop. Zo schakelt het systeem volledig aan en volledig uit.
Modulerend schakelt het systeem gelijkmatig aan en uit. U kunt dit zien als dimbaar licht. Zo schakelt het systeem gelijkmatig aan en uit. Dit scheelt stroom en voelt fijner wanneer uw ruimte maar 1 graad verwarmd hoeft te worden. Een modulerende thermostaat schakelt zelf tussen aan/uit en modulerend. Zo zal deze opstarten als aan/uit als het heel koud is en het systeem veel moet verwarmen, zo duurt het niet lang voordat het warm wordt. En dan om de temperatuur vast te houden zal deze modulerend schakelen

TH73 Modulerende Bedrade Inbouw Thermostaat

Waarom zou ik een thermostaat gebruiken?

Zo kunt u zelf de temperatuur in de ruimte regelen! Dan hoeft u zelf de verwarming niet handmatig aan en uit te zetten maar blijft de ruimte op temperatuur! Alles gaat zo automatisch.

TC200 Plug-In Thermostaat

Wat voor soorten thermostaten zijn er?

Er zijn inbouw thermostaten die u in uw muur kan bouwen. Er zijn opbouw thermostaten die u op de muur kunt bouwen. Plug in thermostaten die direct verbonden zijn met het paneel via de stekker en zelf in het stopcontact gaan.

Daarnaast zijn er modulerende en aan/uit thermostaten. Kijk hier naar ons gehele assortiment.

Watts Touchscreen Controller

Gehele huis vanaf één plek regelen:

U kunt met het Watts Vision systeem van Infraroodheaters en Panelen uw hele huis vanaf één centrale plek beheren met de Watts Vision Touchscreen controller. Deze controller is in combinatie met Watts Vision thermostaten te gebruiken. De thermostaten installeert u in iedere kamer op de verwarming van deze kamer met draadloze ontvangers. Deze thermostaten staan dan in verbinding met de Controller. U kunt dan vanaf één plek in uw huis alle kamers afzonderlijk of als geheel beheren.