Gratis verzending
v.a. € 30,-
Snelle levering
Tevreden klanten
Persoonlijk advies
op maat

Hoe werken infrarood panelen?

Infraroodverwarming werkt eigenlijk op dezelfde manier als de zon. De zon straalt infrarood stralen uit die we niet zien maar alleen voelen. Als je in de zomer in de zon gaat staan voel je de hitte op je huid. Dit zijn die onzichtbare infraroodstralen.

Infraroodpanelen beschikken over een speciaal ontwikkelde Carbon (koolvezel) structuur waar vervolgens elektriciteit doorheen gaat. Dit creëert lange golf infrarood straling, ook wel IR-C genoemd. Deze straling voelt zeer aangenaam en verwarmd vooral de objecten waar het op straalt. Zo verwarmd het dus niet de lucht zoals conventionele convectie verwarmingssystemen. IR-C, waar panelen gebruik van maken, verwarmen wel een klein beetje de objecten waarnaast de objecten ook zelf weer warmte loslaten waardoor de lucht alsnog wel opwarmt wat zo een zeer aangenaam gevoel van warmte creëert.

Links: convectie. Rechts: Infrarood

Voordelen infrarood panelen:

 • Makkelijk te monteren
  U kunt infraroodpanelen met de meegeleverde beugel aan de muur of het plafond monteren, daarnaast kunt u ze ook op pootjes zetten waardoor ze ook nog eens te verplaatsen zijn. Stop de stekker in het stopcontact en het paneel verwarmt meteen de ruimte! Zo hoeft u geen leiding te installeren.
 • Efficiënt
  Infraroodpanelen hebben een veel korter opwarmtijd dan conventionele verwarmingssystemen met een cv. Zo hoeft het paneel alleen aan te zijn wanneer er gebruik van gemaakt wordt. Ten opzichte van een CV die eigenlijk constant aan moet staan om de woning op warmte te houden. Dit verbruikt veel onnodig gas.
 • Zeer aangename warmte
  Infraroodpanelen geven een zeer fijne warmte af. Veel mensen vinden deze warmte veel prettiger omdat het echt voelbaar is. De warmte raakt je daadwerkelijk aan in plaats van dat het in de lucht hangt. IR-C, waar panelen gebruik van maken, verwarmen wel een klein beetje de objecten waarnaast de objecten ook zelf weer warmte loslaten waardoor de lucht alsnog wel opwarmt wat zo een zeer aangenaam gevoel van warmte creëert.
 • Gelijke verdeling van warmte
  Infraroodpanelen verwarmen alles wat het kan bestralen. Zo wordt alles van boven naar beneden warm, ook uw voeten dus. Zo heb je niet meer dat koude voeten gevoel wat je met een convectie warmte systeem wel hebt. Dit komt omdat een infraroodpaneel object evenredig verwarmd en niet de lucht. Warme lucht stijgt waardoor de bovenkant van een ruimte bij convectie warmer is dan bij de vloer. Dit is met Infraroodpanelen niet het geval.
 • Geen onderhoudt vereist
  Infraroodpanelen vereisen geen onderhoudt. Zo hoeft u ze een keer te monteren en verder nooit meer naar om te kijken. Geen regulier onderhoudt zoals bij een cv.
 • Mooi design
  Panelen zijn zeer dun en vaak mooi te verwerken in een ruimte. Zo zijn er panelen beschikbaar die nauwelijks te zien zijn en panelen die met een mooi design komen, of zelfs spiegel panelen. Voor ieder wat wils.
 • Zeer veelzijdig
  Infraroodpanelen zijn zeer veelzijdig. Zo zijn ze in bijna alle soorten ruimtes wel in te zetten, in uw woonkamer, slaapkamer, badkamer, garage, werkruimte, ga zo maar door!

Regelen met een thermostaat:

U kunt uw infraroodpanelen ook regelen met een thermostaat. Zo worden ze nog efficiënter en gebruiksvriendelijker.

U kunt hiervoor een Plug-In thermostaat gebruiken voor een paneel wat in het stopcontact gaat. Zo heeft u echt een Plug & Play oplossing. Stop de Plug-In thermostaat in het stopcontact en stop in het stopcontact van de Plug-In thermostaat uw paneel. Kies de gewenste temperatuur en het paneel staat aan tot deze temperatuur in de ruimte bereikt is en schakelt dan vanzelf uit. Wordt het weer kouder? Dan schakelt het paneel vanzelf weer in. Zo is het altijd even warm en hoeft u het paneel niet steeds aan en uit te zetten.

Wanneer de oplossing permanenter is of u meerder panelen heeft kunt u ook kiezen voor een inbouw thermostaat of opbouw thermostaat. Zo zou u ook uw hele huis aan één thermostaat kunnen verbinden en per kamer de temperatuur kunnen regelen vanaf één plek.

Infrarood Heaters en Panelen biedt een groot assortiment infraroodpanelen en thermostaten:

Klik hier voor het gehele assortiment Infraroodpanelen

Klik hier voor het gehele assortiment Thermostaten