Gratis verzending
v.a. € 30,-
Snelle levering
Tevreden klanten
Persoonlijk advies
op maat

Badkamerverwarming

Badkamers kunnen ideaal worden verwarmd doormiddel van infraroodpanelen. Deze panelen mogen gewoon in de badkamer gemonteerd worden en kunnen tegen het natte klimaat. 

Voordelen van infrarood:

De voordelen van infrarood verwarming zijn vooral de gelijkmatige warmteafgifte in de ruimte en het relatief lagere energie verbruik. Infraroodverwarming verwarmt ook niet de lucht maar de objecten. Zo houden objecten de warmte langer vast en waait warmte ook niet weg als er een deur open gaat. Verder is er aan de panelen ook geen onderhoud vereist en zijn ze eenvoudig te installeren. Zo hoeft u geen leidingen aan te leggen. U hoeft slechts de stekker in het stopcontact te steken en uw ruimte wordt al meteen warm!

Hoeveel Watt heb ik nodig?

Voor een badkamer is dit eerder 90 Watt per m². Dit zijn gemiddeldes, het is natuurlijk afhankelijk van hoe hoog het plafond is, hoe hoog het paneel gemonteerd wordt en hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Deze gemiddeldes gelden voor een vierkante ruimte van 2,5m hoog en een paneel gemonteerd op het midden van de muur.

Infraroodpanelen:

Infraroodpanelen beschikken over een speciaal ontwikkelde Carbon (koolvezel) structuur waar vervolgens elektriciteit doorheen gaat. Dit creëert lange golf infrarood straling, ook wel IR-C genoemd. Deze straling voelt zeer aangenaam en verwarmd vooral de objecten waar het op straalt. Zo verwarmd het dus niet de lucht zoals conventionele convectie verwarmingssystemen. IR-C, waar panelen gebruik van maken, verwarmen wel een klein beetje de objecten waarnaast de objecten ook zelf weer warmte loslaten waardoor de lucht alsnog wel opwarmt wat zo een zeer aangenaam gevoel van warmte creëert.

Voor badkamerverwarming biedt Infrarood Heaters en Panelen verschillende oplossingen!

Zo hebben wij de Irecoheat Eco lijn van infraroodpanelen. Deze producten zijn uitermate geschikt voor het verwarmen van uw woning. Zo hebben we de Irecoheat Eco Spiegel, dit is een spiegel en infraroodpaneel in één! Zo is uw badkamer onzichtbaar verwarmd en beslaat uw spiegel nooit meer! Of de Irecoheat Eco zelf, dit paneel is geschikt voor alle soorten ruimtes en komt in verschillende wattages en groottes.